Rolul seturilor creative și al jucăriilor de pluș în dezvoltarea copiilor

February 17, 2015 Pentru si despre copii  Fara comentarii

jucarii creative 300x201 Rolul seturilor creative și al jucăriilor de pluș în dezvoltarea copiilor

Copii adoră să creeze lucruri noi, pentru că astfel ei își dezvoltă și își etalează talentele artistice. De altfel, primul pas spre a învăța să creezi lucruri inovatoare este să își dezvolți întâi creativitatea.

Deși jucăriile bazate foarte mult pe tehnologie câștigă teren în fața prichindeilor, totuși nimic nu se compară cu plăcerea de a face ceva cu mânile lor, iar aceste activități sunt deosebit de distractive atunci când devin o activitate de familie, mai ales că micile ”opere de artă” pot deveni cadouri deosebite pentru diferitele evenimente în familie. Fie că este vorba despre un desen realizat cu ajutorul unui set de șabloane, niște brățări ale prieteniei sau o ramă foto, posibilitățile sunt foarte variate și se pot realiza tot felul de lucrușoare utile, în care diferitele texturi și culori joacă un rol important.

De exemplu, fetițele adoră să creeze ținute moderne, pe care le pot accesoriza după bunul lor plac, așa că un set creație fashion este alegerea ideală pentru ele. De asemenea, cunoștințele dobândite la orele de lucru manual de la școală pot fi foarte bine dezvoltate și acasă, cu ajutorul unui joc de cusut goblen. Atât fetițele, cât și băieței, pot crea tablouri foarte frumoase din mozaic. Seturile de creație din mozaic conțin piese de diferite forme și culori și șabloane ajutătoare, pentru ca cei mici să își arate talentul artistic cu ajutorul formelor și al culorilor.

Bijuteriile realizate din mărgele, clasica plastilină cu care se pot face diferite obiecte sau figurine, sau seturile de creație deosebite, cu care se pot face diferite obicte, de la ursuleți de pluș la ghivece viu colorate îi vor ajuta pe copii să își folosească imaginația și vor avea satisfacția ca obiectele făcute de ei să fie apreciate de cei din familie și așezate la loc de cinste. De aceea, jucăriile creative sunt întotdeauna o idee excelentă de cadou și le oferă copiilor posibilitatea să își petreacă timpul liber cu aceste activități distractive.

Indiferent de vârstă, copii sunt atrași de jucăriile de pluș. Acestea joacă un rol deosebit în dezvoltarea lor, deoarece sunt practic primii ”prieteni” pe care îi are un copil. Încă dinainte să socializeze cu alți copii de vârsta lor, bebelușii se atașează încă de timpuriu de câte o jucărie de pluș care îi însoțește peste tot.

Mai târziu, jucăriile de pluș sunt actorii perfecți în jocurile de rol, pentru că pot deveni orice își dorește copilul: elev la școală, pacient la spital, client la restaurant sau orice altceva. Indiferent că este vorba despre plușuri care reprezintă personaje Disney, de exemplu, pe care cei mici le cunosc din desene animate și din filme, sau de jucării de pluș deosebite, acestea vor face mereu parte din rutina lor de zi cu zi.

Nu în ultimul rând, plușurile interactive sunt cei ai buni profesori atunci când vine vorba de poezii, cântecele sau povești. Copii vor învăța mult mai repede aceste cântecele sau povestioare caracteristice copilăriei și apoi le vor recita chiar ei cu plăcere în fața familiei și a prietenilor.

Prin urmare, dacă doriți să alegeți o jucărie care garantat va fi apreciată de copii și nici nu se vor plictisi repede de ea, în funcție de preferințele copiilor, jucăriile creative și plușurile sunt opțiuni cu care nu veți da niciodată greș.